"Първо трябва да се знае, че едва в четвъртък късно вечерта знаехме, че се класираме за третия кръг и трябваше да чакаме до петък на обяд да разберем от УЕФА официално, че домакинството е сменено и първо трябва да гостуваме.

За два-три дни трябваше да организираме абсолютно самостоятелно без никаква помощ от домакините престоя си във Вроцлав, което се случва за пръв път. Станахме свидетели и на други странности при организацията от страна на Шльонск.

Не получихме никакво съдействие и помощ от тях. За пръв път ни се случва в евротурнирите да ни карат да си наемаме такси за техническата конференция преди мача", коментира президентът на Локомотив.

"Такси плюс карта на града за ориентация ни беше предложено от домакините и за официалната вечеря, която беше насрочена за 18:00 часа, в момент, в който отборът още тренираше на стадиона. Всички техни приказки ни карат да мислим, че поляците трябва да имат мярка за усещане. За разлика от тях ние доста по-често сме играли в евротурнирите и може би на тях им липсва опит. За пръв път ни се случва в чужбина да не бъде осигурена кола за ръководството на клуба. Въпреки това и всички тези трудности, ние се оправихме прекрасно без помощта на Шльонск.

Искам да добавя и това, че за пръв път от отбора домакин до отбора гост няма прилепен човек, който да е на постоянно разположение. Само за сравнение искам да кажа, че с отбора на Металург Скопие, всичките ни контакти бяха на много високо ниво и организацията и съдействието от тяхна страна спрямо нас беше много по-различно", заяви Гигов, цитиран от Гонг.

Той завърши, че не би провокирал такава дискусия, ако тя не бе тръгнала от изказвания в медиите на спортния директор на полския клуб.