"Червените" разполагат с документи, че преди да бъде сключен договорът, отборът на Йордан Лечков е имал публични задължения към държавата и е трябвало да бъде без лиценз за професионалния футбол. Сумата била доста сериозна и фигурирала в регистрите на НАП доста преди да бъде сключен договорът.

"Така фактически с тази измама се вземат пари за свободни играчи, които не са имали професионални договори", обясни човек с юридическо образование.

Освен Сливен ще се атакува и БФС за издадения в разрез на всички разпоредби лиценз.
"Така могат да се прехванат парите от сметките на футболната ни централа", обясниха от Борисовата градина.

В момента се приготвяла документацията по случая, който не е приключен. От другата страна пък Лечков обяви, че ще си търси около 84 000 лева с лихвите. Той помоли от ЦСКА да не го дразнят повече, защото Борислав Михайлов пак ще излезе в отпуск и ще стане президент на БФС.

Сметките на Сливен продължават да са блокирани заради дългове към държавата и различни играчи, въпреки парите, които бяха дадени от ЦСКА. До началото на първенството обаче Лечков се зарече да изчисти всичко.
Само за месец собствениците на "червените" дадоха над 1,5 милиона лева за клуба, като изчистиха дългове, които се влачеха с години, предаде Novsport.