"Белия балет" сбъдна очакванията на букмейкърите за убедителна победа и набута топката в мрежата на азиатците цели 7 пъти. Сами Кедира откри головото шоу още в 7-ата минута, Месут Йозил направи 2:0 след половин час игра, а до почивката остана време и Карим Бензема да се разпише, за да направи преднината на Реал класическа.

Жозе Моуриньо бе заложил на титулярите си днес и това даде отражение върху крайния резултат. В редиците на китайците пък беше взимащият 11,5 милиона евро на сезон Дарио Конка, който обаче не беше достатъчен за Гуанчжоу да се противопостави на класата на Реал Мадрид. Китайците водят убедително и в настоящото първенство на страната си, като са напред с цели 10 точки пред преследвачите, но през втората част инкасираха още цели 4 гола в мрежата си.

Бензема вкара втория си гол в мача само 2 минути след подновяването на играта за 4:0. Португалската суперзвезда на тима Кристиано Роналдо не пропусна да вкара и днес като направи 5:0 в 56-ата и затвърди прекрасната си форма преди началото на сезона. Хесе и Ди Мария покачиха до разгромното 7:0 в полза на кралския клуб преди Иху да отсрами шампиона на Китай поне частично. Той успя да вкара почетен гол за Гуанчжоу и оформи крайното 7:1 за Реал Мадрид.

По този начин отбора от испанската столица продължава с безпогрешните си изяви в предсезонната подготовка. Реал се готви за старта на Примера, а първият мач на отбора в първенството е на 19 август срещу Атлетик Билбао на "Сантяго Бернабеу", информира Novsport.