Твенте и Васлуй направиха 0:0 мача-реванш от третия квалификационен кръг на турнира, който се игра в Румъния. Първият двубой завърши при резултат 2:0 в полза на холандския клуб.

Един срещу друг се изправиха Николай Михайлов и Живко Миланов, макар да се засякоха на терена само за около 20 минути. Двамата са част от една голяма фамилия, тъй като Бисера Михайлова, която е сестра на вратаря Ники Михайлов и дъщеря на президента на БФС Борислав Михайлов, преди известно време мина под венчилото с Живко Миланов.

Стражът започна като титуляр за Твенте и остана до последния съдийски сигнал, докато Миланов се появи в игра едва в 71-та минута. На няколко пъти националният ни вратар трябваше да спасява мрежата си, но се оказа непоклатим при ударите на атакуващите играчи на Васлуй.

В 75-та минута Михайлов се справи блестящо с ролята си, след като прати топката в корнер след коварен удар на Р.Костин. Капитанът на националния отбор на Австрия Марк Янко също опита да изненада съперника, но без успех до 84-та минута, когато бе заменен.

Въпреки отпадането от Шампионската лига, румънският състав продължава участието си в Европа, но този път във втория по престиж турнир на УЕФА. За сметка на това, Твенте с Ники Михайлов ще срещне следващия си съперник в опит да атакува групите в плейофите на Лигата.

Жребият и за двете надпревари ще се тегли на 5 август, петък, предаде Гонг.