Двубоят, който е част от турнира "Световно футболно предизвикателство" се игра пред 70080 зрители на стадион "Сън Лайф Стейдиъм", на който играе мачовете си отборът по американски футбол Маями Долфинс. Посещаемостта бе рекордна за футболен мач в Южна Флорида, но това по никакъв начин не помогна на каталунците да избегнат конфузната загуба.

Барса бе без звездите си Лео Меси, Даниел Алвеш, Карлес Пуйол, Хавиер Масчерано и новото попълнение Алексис Санчес. В тяхно отсъствие Пеп Гуардиола даде шанс на доста от резервните си футболисти, които обаче не оправдаха доверието.

Европейският шампион поведе в резултата в 4-а минута чрез Давид Вия, който бе изведен на отлична позиция, преодоля вратаря на мексиканците и на празна врата без проблеми вкара за 1:0. Този резултат се запази до 60-а минута, а мексиканците нанесоха своя удар в последния половин час на мача, в който трябва да се отбележи, че на терена за Барса бяха основно играчи от втория отбор.

В 60-а минута Фабиан изравни с добър изстрел от далечно разстояние, който не остави шансове за резервния вратар на каталунците Пинто. Отново Фабиан даде преднина на Чивас 3 минути по-късно, когато засече по страхотен начин със странична ножица центриране на Омар Амело.

Джовани Касияс вкара третия гол за тима от Гуадалахара в 72-а минута, а шут от воле на Хосе Луис Вердуско оформи крайното 4:1, предаде Гонг.