Двата състава не успяха да си отбележат гол след повече от 210 минути игра и в крайна сметка поляците продължиха напред, след като бяха по-концентрирани при изпълнението на дузпи и спечелиха с 4:3 сблъсъка.

Наставникът им пък призна, че момчетата му са тренирали изпълнения на наказателни удари и не пропусна да поздрави своя колега Диян Петков, който днес има рожден ден.

"Изходът на всеки мач се решава с голове, но съставите не успяха да вкарат попадение в двата мача и така се стигна до изпълнение на дузпи. Ние тренирахме тази част от играта и аз искам да поздравя футболистите за отличните изпълнения и вратаря, защото той се представи страхотно тази вечер", сподели Шленчик, цитиран от Novsport.

"Локомотив също не игра никак зле и през цялото време се опитваха да ни пресират, а в края на срещата всеки от двата тима можеше да вкара гол и да продължи напред. Извинявам се на треньора на Локомотив, тъй като той днес имаше празник, но футболистите му не успяха да го зарадват. Аз го поздравих още преди мача и му пожелах успех. Нямам предпочитания за съперник в следващата фаза, понеже в момента не мисля за нищо друго, освен за благополучното прибиране във Вроцлав."