Най-старото столично дерби започна отлично за "сините", които още от първата минута овладяха инициативата и започнаха да създават положение след положение. Още във втората минута домакините можеха да открият. Иван Цветков навърза цялата защита на Славия и върна топката на точката на дузпата, където бе Христо Йовов. Бижутера обаче остана верен на себе си и прати кълбото на метри над напречната греда.

Кушев: С играта от второто полувреме, сме за тройката

Гонзо: Показахме, че имаме характер

В 12-ата минута Влади Гаджев прати снаряд към Кунчев, който за щастие на вратаря премина покрай гредата. В 27-ата минута Тони Калво видя отлично Цветков, който се отскубна от защитата и с удар от движение вкара топката в мрежата - 1:0.

Малко по-късно Дъстли Мюлдер получи контузия и бе заменен от Башлиев, който дебютира със синия екип. 5 минути преди края на редовното време Калво намери страхотно топката от въздуха, но ударът му бе спасен акробатично от "белия" страж.

След почивката темпото доста спадна, а двата отбора започнаха да допускат грешка след грешка при подаванията си. В 52-ата минута Жуниор имаше отличен шанс да изравни, но ударът му облиза външната страна на гредата.

В 64-ата минута Галин Иванов се строполи в наказателното поле, но дузпа не последва. Футболистът на Славия изрази бурни претенции към решението на рефера Ивайло Стоянов. Това отпуши страстите на терена, като в следващите минути последваха няколко зверски балтии от страна на футболисти и от двата отбора.

Жертва на нервите стана новото попълнение на Левски Тони Калво, който за няколко минути си изкара два жълти картона и бе отстранен. В 76-ата минута Марко Видович нахлу опасно в наказателното поле, но ударът му срещна гредата.

Така до нови голове не се стигна и Левски взе трудна, но сладка победа на старта на първенството.