"Мисля, че за радост на всички фенове стана истинско дерби, имаше емоции, червен картон, всичко имаше. Не съм доволен от нашата игра през първото полувреме, проспахме го, но може би тук вината е и в мен, в нашия щаб, защото не успяхме да ги накараме да почнат така, както второто. Второто полувреме сами сме си виновни, имахме поне четири положения за гол, не търся вината другаде," заяви Кушев на пресконференцията след двубоя.

"Не ни достигна, че не успяхме да си вкараме положенията. Второто полувреме владеехме инициативата, бяхме добре като желание, старание," призна той.

"Ще си запазя мнението за съдийството за себе си. Всички сте гледали, и се вижда какво е имало и какво – не. На първо място ние сме си виновни."

"Сега бе удачно да вземем нещо от Левски, но не се получи, значи не сме работили както трябва, щом сме загубили," трезвомислещо добави Кушев.

Относно целите на Славия, Мартин Кушев бе категоричен: "Много е рано още, имаме да изчистим още доста неща. Но ако играем както второто полувреме, мисля, че ще бъдем в челната тройка."