Батков допълни, че не е доволен от факта, че държавата обеща да помогне за стадионите, но въпреки това нищо не се случва, съобщи Фокус.

- Г-н Батков, какво мислите за победата над Славия?

- Полезна проверка. Надявам се треньорите да си направят изводите. Даде се шанс и на някои млади футболисти през второто полувреме. Не мога да съм недоволен от това. Допуснахме обаче доста индивидуални грешки.

- Как ще коментирате пропуските?

- Случва се. Знаете, сега влизаме в тежка серия, Миньор, Литекс, Лудогорец, Черноморец. Дано да сме на ниво в тях. Все пак двама основни футболисти не играха със Славия - Мюлдер и Калво. Те имат леки проблеми и треньорите не искаха да рискуват с пускането им.

- Казахте, че трябва да се направят изводи. За какви по-точно говорите?

- Отборът трябва да се вдигне, все още градим състав. От мен зависят организационните въпроси и да има финансова стабилност в клуба.

- Ще търсите ли нов нападател?

- Не мисля, че е нужно. Освен това ще бъде доста трудно, тъй като трансферният прозорец затвори. Това е съставът. Трябва да се изкара първият полусезон и ще броим пилците, когато той свърши.

- Виждате ли надежда и бъдеще в младите момчета в състава?

- Асен Георгиев и Доминик Аврамов си ги знаем. Попадиин също се представи добре, въпреки че игра малко. Трябва да добият самочувствие. Това ще стане, като играят за първия отбор, било то и в контролни срещи.

- Какви са причините за неубедително представяне на Левски от началото на сезона?

- Причините са, че реално взехме осем нови през лятото и още трима преди това през зимата. Реално в основния състав всички са нови футболисти. Двама-трима само са дишали по-дълго въздуха на Терена" за да знаят за какво става дума. Това са Влади Гаджев, Мариян Огнянов, знаете ги.

- След като стана ясна програмата, какви са очакванията ви за вечното дерби? Все пак то няма да се играе в ранния следобед...

- Няма да е в 14:30 часа. Аз получих официално програмата - ще е в петък от 17:45 часа.

- Феновете обаче излязоха с декларация тази седмица.

- Това е народът. Радвам се, че се съобразиха и полицията, и футболният съюз, а вероятно и телевизията, защото това е смешна работа. Най-чаканият мач в годината да е по никое време.

- Докъде стигнаха преговорите с държавата за построяването на нови стадиони?

- Няма преговори. Имаше тържествени обещания, интервюта. Нищо обаче не се случва или поне аз не съм чул.

- Защо се стигна дотам, че нито един отбор не стигна до групите на Лига Европа?

- Ние се вързахме и похарчихме едни 700 хиляди лева в сравнение с другите. Това е много неприятно, защото от това страда клубният футбол, коефициентът на отборите в България, финансово е по-трудно. Все пак колкото и да не са големи сумите от участие в групите, те не влязоха в клубовете. Догодина ще е още по-трудно стигането до тях.

- Защо се стигна дотам?

- Аз мога да говоря за моя отбор. Явно прекалено много промени направихме. - Тръгнахме да градим нов състав, нямаше време той да се сработи, да стане боеспособен. Това, което миналата година имахме. Не мисля, че направихме грешка в селекцията. Всеки футболист дойде с внушителна визитка, беше искан от нас, наблюдаван, следен. Специално за централния нападател, който коментирате (б.р. - Шюрд Арш) - не мисля, че втора лига в Холандия е по-слаба от А група. Там е вкарал 33 гола. Все пак това някак си е станало. Очевидно не можем да напаснем отбора за неговата игра или той не може да пасне на играта на отбора. Добър футболист е, но след Гара може би очакванията са големи. Все пак той е вкарал вече 4 гола, което не е никак малко от общо 9, които сме отбелязали ние. Това е добър атестат. Надявам се той да се адаптира и да започне да играе.