Попадение на Гари Кейхил изведе тима, воден от Фабио Капело напред, а Уейн Рууни затвърди впечатленията от отличната форма, която показва от началото на сезона с нови два гола.

Този резултат означава, че "трите лъва" излизат начело в Група “G” с три точки аванс пред Черна гора и при евентуална победа над Уелс във вторник, англичаните могат да се чувстват сигурни за мястото си на първенството в Полша и Украйна, съобщи Novsport.

Ето петте извода, които си извлякоха английските медии след вчерашната среща на стадион "Васил Левски".

1. Крис Смоулинг има потенциал за националната фланелка.

Бранителят на Манчестър Юнайтед изглеждаше уверен в дебюта си за националния тим, където игра като десен бек. С оглед на контузията на Глен Джонсън, Смоулинг беше предпочетен пред Майка Ричардс и изглежда е способен да си присвои титулярното място за в бъдеще. Силен в единоборствата както на земята, така и във въздуха, Смоулинг показа класа и не позволи български набези по десния фланг миналата вечер.

2. Капело може да взима дръзки решения

Италианският специалист изненада повечето английски медии като остави Франк Лампард извън титулярната единайсеторка. За сметка на това пусна в игра Стюърт Даунинг и Тио Уолкът по фланговете, докато Ашли Йънг подкрепяше Рууни в нападение. Скот Паркър и Гарет Бари осигуриха солидна основа в центъра на халфовата линия, улеснявайки задачата на "трите лъва" в София. На Острова се надяват увереността на Капело в нападателните сили на отбора му е добър знак за бъдещето.

3. Пред Англия стои дилема за вътрешните халфове

Скот Паркър и Гарет Бари направиха това. което се очакваше от тях. И двамата отбраняваха добре и използваха разумно топката. Въпросът обаче е, дали те имат достатъчен креатив, за да сломят по-добрите европейски отбори като Испания, Франция или Германия? И как ще постъпи Капело, когато Стивън Джерард отново навлезе във форма. Теоретично капитанът на Ливърпул може да бъде използван и като крило, но въпреки това остават Бари, Паркър, Лампард и впечатляващият Том Клевърли, които ще се борят за две места.

Английските медии се чудят още какво ще стане, ако Майкъл Карик отново покаже задоволителни игри или пък Оуен Харгрийвс неочаквано се завърне на интернационалната сцена, след като подписа с Манчестър Сити. Очевидно Капело има да взима сериозни решения до европейските финали.

4. Рууни е най-добрият в Европа в момента

Двете попадения на Уейн Рууни срещу България увеличиха головата му сметка от началото на сезона на 7 гола в последните му четири мача. Нападателят на "червените дяволи" е най-взривоопасният играч в Европа в момента и изглежда е възвърнал ентусиазма, който бе загубил за известно време през миналия сезон. В играта му срещу българите личеше самоувереност, която липсваше през миналото лято по време на Световното. Това накара английските фенове да се запитат дали следващата година няма да бъде тяхната. За да триумфира Англия на Европейското догодина, Рууни трябва да остане безупречен.

5. Рио Фърдинанд може да не си възвърне мястото в защита

Гари Кейхил заедно с Джон Тери преобрази английската защита вчера. Бранителят на Болтън, който бе сред желаните футболисти през наскоро затворилия трансферен прозорец , но остана при Уондърърс, ще бъде много трудно изместен от титулярния състав на Англия. Имайки предвид и чудесната форма, в която се намира Фил Джоунс в Ман Юнайтед, Рио Фърдинанд може би ще трябва да почака, след като се възстанови от контузията.