Те са свързани с възстановяването на емблематичния капитан на мърсисайдци Стивън Джерард, който, според информациите, ще бъде готов за игра в мача срещу Тотнъм след две седмици.

Английският полузащитник пропусна голяма част от миналия сезон и някои медии дори побързаха да обявят, че е претърпял неуспешна операция, което означава, че той никога повече няма да бъде познатият футболист, но самият Джерард отхвърли подобна възможност.

"Чувствам се отлично и започнах занимания с топка, което означава, че в четвъртък или петък ще се включа пълноценно в тренировките", сподели Джерард.

"Вероятно няма да играя срещу Стоук следващата събота, но при добро стечение на обстоятелствата ще бъдат готов за двубоя с Тотнъм на 18 септември. Все пак, разбира се, всичко зависи от това кога треньора ще реши да заложи на мен.

По време на петмесечното ми отсъствие от терените се чувствах ужасно, гледайки отстрани всички мачове. Сега обаче се чувствам по-силен отпреди и значително по-мотивиран.

За съжаление не минава нито ден без спекулации относно личния ми живот или представянето ми на терена. Вече свикнах с всичко това и не му обръщам особено голямо внимание.

Четох и слушах коментари, които тръбяха, че едва ли не ще се откажа от футбола или пък, че никога повече няма да бъда същият на терена. Аз обаче съм пределно мотивиран да докажа, че във всички тях няма капчица истина и искам да се завърна в игра такъв, какъвто феновете ме помнят.

Не разбирам защо бях отписан от футбола толкова бързо. Не съм на 35 или 36 година, а на 31 и имам поне 4-5 сезона пред себе си. Да, бях дълго извън терените и си почивах. Разбра се, аз не исках тази почивка, но от друга страна знам, че тя ще ме мотивира и ще ми помогне допълнително”, допълни капитанът на Ливърпул, цитиран от Novsport.