Той е провел разговор с германеца, след което заявил, че напуска. Полузащитникът на ПСВ Айндховен допълнил, че няма да играе повече за националния отбор, докато треньор е Лотар Матеус.

Манолев остана извън групата при загубата от Англия вчера с 0:3.

“Той меко казано остана разочарован, че е останал извън групата за мача с Англия. Причината е заради начина, по който той тренира в Правец. След като му беше съобщено, че е извън групата, даде да се разбере, че е изключително разочарован и не иска да играе повече в националния тим докато Матеус е треньор. Не го каза в прав текст, но това е положението. Имаше дълъг разговор с Лотар Матеус, след което Манолев реши да си тръгне от лагера. Не знаем какво ще стане от тук нататък", заяви пресаташето на БФС Павел Колев.

“На Спас Делев ще се разчита за в бъдеще. Матеус говори с него. Той му обясни, че не е доволен от работата му през изминалата седмица. Той обаче е един от най-талантливите играчи от родното първенство и на него ще се разчита", допълни Колев пред Канал 3.

“Тунчев се завърна в националния отбор след дълго отсъствие. За лош късмет на втория ден от лагера пипна някакъв вирус, който го повали на легло и пропусна две от тренировките в Правец. На практика първата му сериозна тренировка беше чак в четвъртък и по обясними причини нямаше как да попадне в групата за мача с Англия. А и се видя на заниманията, че не е напълно готов", коментира пресаташето за отсъствието на Тунчев, предаде Novsport.