Манолев не пътува с отбора за Швейцария, а Гонг го потърси, за да уточни какви са бъдещите му планове свързани с държавния тим:

-Разкажи каква е твоята гледна точка, защо не попадна в групата за мача с Англия?

-Първо Матеус прецени, че не съм в добра форма. Бях много афектиран и му казах, че отивам в Холандия, за да си я подобрявам. Все пак тук играя по два мача през три дни. Нямам обяснение, как така прецени, че не съм във форма. Това е негово решение.

- Ясно е, че не си с отбора в Швейцария, но какви са бъдещите ти планове свързани с националния отбор? Ще играеш ли за България?

- Разбира се, че ще играя. Все пак аз съм българин. Не знам, защо го изкараха по този начин в някои медии. Винаги ще играя за България.

- Ако Матеус продължи да е селекционер…

- Няма такова нещо, той винаги може да разчита на мен. Ако прецени, че му трябвам, нека да дойде да ме гледа, за да види дали съм в добра форма.

- Матеус не вика други добри футболисти, които играят в сериозни клубове, не разчита и на теб, а залага на футболисти, които играят в по-бледи клубове…Не е ли малко странно?

- Ами това си е лично решение на Матеус, той си сърба попарата, след резултатите. Никой не може да го вини.

- Смяташ ли, че тази година клубният ти отбор ПСВ Айндховен, ще успее да се пребори за титлата в Холандия?

- Надявам се най-после да спечеля шампионската титла с ПСВ. Много е рано да се говори за това, сезонът тепърва започна. Предстоят твърде много мачове. Всяка година се борим за титли, купи и добро представяне в УЕФА.