Това беше и дебютен двубой на уругвайския национал Диего Форлан, който вкара третия гол и направи поражението по-приемливо. Другите два гола за Интер бяха дело на Диего Милито. Фабрицио Миколи, Абел Ернандес и Маурисио Пиния изковаха престижния успех за сицилианците.

Двубоят започна с домакински натиск и на няколко пъти футболистите на Палермо можеха да открият резултата. Миколи, Илич и Ернандес бяха в основната на по-интересните ситуации пред вратата на Жулио Сезар, но бразилецът успя да я запази суха. Постепенно гостите се вдигнаха и погледнаха по-смело към противниковата врата и логичното се случи. В 33 –ата минута Милито се оказа най-съобразителен в наказателното поле, след като Диян Станкович шутира силно, но твърде неточно, и аржентинският национал отклони топката във вратата. Така и завърши първата част.

Няколко минути обаче след подновяването на играта домакините възстановиха равенството. След груба грешка в средата на терена Барето намери Миколи, който навлезе в наказателното поле и с плътен удар остави безпомощен Сезар. В 51-ата минута се стигна до доста интересна ситуация, при която главният съдия отсъди дузпа за Интер. Валтер Самеул бе съборен в наказателното поле. Милито застана зад топката и не сбърка. 

Радостта за "нерадзурите" обаче бе кратка и само след три минути футболистите на Палермо направиха за смях цялата отбрана на съперника и Ернандес, останал очи в очи с вратаря, за втори път изравни. Играчите от Милано не успяха да се отърсят от шока и в заключителните минути допуснаха два нови бързи гола. Миколи изпълни по фантастичен начин пряк свободен удар от сериозна дистанция и не остави никакви шансове за Сезар. А две минути преди края на редовното време Пиния вкарал гол-шедьовър. Той шитура от около 20 метра, топката изписа лека дъга и бразилският вратар нещо не успя да направи освен да изгледа как кълбото се оплита в мрежата му.

В добавеното време новото попълнение Форлан се възползва от грешка в защита и намали изоставането, но това не беше достатъчно за гостите да стигнат поне до равен.