Уругвайският национал впечатлява с представянето си за "червените" откакто премина на "Анфийлд" през януари и без съмнение е най-добрият футболист на тима от началото на календарната година.

"Не виждам защо да не стане легенда на този клуб. Суарес е все още много млад и съм сигурен, че ще става още по-добър в следващите години. Той има апетит да се учи и да става по-добър", коментира Джерард пред клубната телевизия на Ливърпул.

"Надявам се, че ще остане тук за дълго време, защото той има да изиграе голяма роля в този клуб за в бъдеще. - историята се пише."

Суарес стартира отлично сезона в Англия, отбелязвайки в първия мач срещу Съндърланд, както срещу Арсенал и Екзитър за ФА Къп. Джерард вярва, че ако уругваецът успее да задържи прекрасната си форма възможно най-дълго, то това ще помогне на тима в борбата му за трофей тази година.

"Суарес е много ентусиазиран и интелигентен футболист. Той е като дете на улицата, което няма търпение да тренира и играе. Напоследък заедно с Дирк Каут са като зайчетата на Duracell. Те не спират нито за момент и може би за защитниците е истински кошмар, когато знаят, че трябва да ги спрат. Чудесно е, че Суарес е в нашия отбор и се надявам да поддържа тази форма до края на сезона. Ако успее, то със сигурност това ще ни помогне в борбата за някой трофей", каза още Джерард.

Капитанът на "червените" вече тренира на пълни обороти и е пред завръщане. Заради две операции в слабините, Джерард не е играл от месец март тази година, припомня Гонг.