Португалецът изненадващо бе избран на горещия стол на "Стамфорд Бридж" през лятото, наследявайки Карло Анчелоти и превръщайки се в най-младия мениджър в историята на Висшата лига.

В момента Боаш е на 33 години, а утре излиза в най-големия си тест от началото на престоя си в Англия, а именно – в сблъсък срещу сър Алекс и Юнайтед.

"Като нов треньор мисля, че Вилаш-Боаш започна много добре в Англия. За млад човек като него, който застава на мениджърския пост в Челси, предизвикателството е голям, трудно предизвикателство на неговата възраст, но по всичко личи, че се справя много добре", коментира сър Алекс Фъргюсън.

"Мисля, че има доста подобни неща между него и мен. Когато дойдох тук от Абърдийн бях постигнал нещо. Същото може да се каже и за него. Миналата година направи дубъл с Порто – спечели Лига Европа и титлата в Португалия. Ще бъде невероятно постижение, ако Боаш успее да спечели лигата на тази възраст. Не може да оспорите това", каза още Фърги.

Манчестър Юнайтед приема Челси утре в дербито от петия кръг на Висшата лига от 18:00 часа. Двубоят може да гледате пряко по Диема.