Полузащитникът, който сложи край на футболната си кариера, също така нападна мениджърите, които са били начело на Англия, твърдейки, че всичките застават на поста най-вече заради парите. Скоулс каза тези тежки думи в откровено интервю за клубното списание на Манчестър Юнайтед:

"Футболистите в английския национален отбор са третирани днес като звезди от световна класа, заради нещата, които правят в своите клубове. Не смятам обаче, че това им помага, когато обличат националната фланелка, защото всичките са изнежени и разглезени. Към тях се отнасят сякаш са станали световни шампиони, преди де факто те да са успели да сторят това. Националният селекционер е сменян толкова често, че никога няма стабилност в отбора. Моето мнение е, че в сегашните времена мениджърите са готови да поемат Англия само и единствено заради парите".

Последният голям трофей на Англия е на домашна сцена през 1966 година, а Скоулс смята, че този успех няма да бъде повторен скоро. легендата на английския футбол добави:

"Иска ми се да кажа 'да', че ще успеем, но не мога. Погледнете последните четири или пет големи турнира - Англия стигна до няколко четвъртфинала, но нищо повече. Южна Африка пък бе пълна катастрофа".