Лондончани, които не бяха вкарвали гол в два от първите си четири мача този сезон, откриха резултата на "Иууд парк" чрез Жервиньо в 10-та минута. Дебютиращият с екипа на Блекбърн нигерийски нападател Якубу Айегбени обаче показа високата си класа и технично направи 1:1 в 25-та минута.

Микел Артета обаче показа, че започва да се приспособява към живота при "артилеристите" и покачи с шут от точката на дузпата на 1:2 в 34-та минута. Второто полувреме бе кошмарно за тима от Северен Лондон. Алекс Сонг, който се завърна след наказание, си вкара нелеп автогол след статично положение в 50-та минута, преди Якубу да реализира втория си гол в мача за 3:2.

Френският бранител на "топчиите" Лоран Кошчелни също си заби автогол в 68-та минута, а Маруан Шамак успя само да оформи с глава крайното 4:3 в 85-та минута.
В заключителните минути на мача Арсенал създаде повече голови положения отколкото през всичките изминали минути. Футболистите на Арсен Венгер притискаха съперника и редяха положение след положение. Първо в 88-та минута Пер Мертезакер прати топката с глава на сантиметри от вратата на Блекбърн, а след това и Робин ван Перси пропусна от непосредствена близост да изравни резултата.

Венгер: Трудно ми е да разбера как загубихме мача

В даденото от съдията продължение, след изпълнение на корнер Шамак игра с глава и топката отново премина опасно покрай вратата  на домакините. Секунди преди края на изтичащото четири минутно продължение Арсенал отново пропусна да вземе точка от "Иууд парк". Балонно подаване от защитата на "артилеристите" към центъра на терена, бе засечено от Артета, новото попълнение на "Емирейтс стейдиъм" отклони топката с глава към спринтиращия Тио Уолкът, англичанинът се озова очи в очи със стража на Блекбърн и с техничен удар го прехвърли, но защитник на Роувърс в последния момент изби топката и предотврати изравняване на резултата.

Блекбърн, които взеха първа победа този сезон, вече са на 11-то място в класирането с 4 точки, а Арсенал са 13-ти със същия точков актив, но с доста по-лоша голова разлика, предаде Гонг.