Досега от началото на сезона той остава извън плановете на Масимилиано Алегри. През лятото Индзаги навърши 38 години. Миналия сезон той пропусна голяма част от победния марш на Милан в Серия "А" заради контузии в коляното, но сега е напълно здрав.

"Целта ми е да се превърна в играча, който бях преди. Заслужавам да играя и феновете го заслужават също. Отделно от това, аз не знам как бих живял без футбол. Аз съм като дете, което иска да играе и да научава още повече", казва Индзаги пред сп. "So Foot".

Бившият играч на Ювентус споделя и кои нападатели в Италия играят в неговия стил: "Без съмнение нападателят, който най-много напомня на мен, е Алберто Джлардино, но Палоски също", споделя Пипо.

Той не крие и срещу кои защитници изпитва най-големи проблеми и му е трудно да играе:
"Най-силните бранители, срещу които съм играл, са Алесандро Неста, Паоло Малдини, Иван Кордоба, Чиро Ферара и Валтер Самуел".

Милан среща Палермо следващия уикенд, когато се подновява битката в Серия "А". Индзаги се надява думите му да бъдат чути от неговия треньор и той да получи шанс срещу сицилианците, предаде Novsport.