Манчестър Юнайтед отново ще има проблеми със свой играч и закона, което се случва за трети път в последните три години. Бразилският нападател Антъни, привлечен преди година от Аякс за трансферна сума от близо 100 милиона евро, е обвинен от бившата му приятелка Габриела Кавалин, че е на няколко пъти я е пребивал, включително по време на нейната бременност, както и за смъртни заплахи, които е чула от футболиста.

В понеделник жалбата е внесена в полицейския участък в Татуапе, Сао Пауло, съобщава медията ESPN, която изнесе и много детайли по скандалния случай.

В жалбата пише, че Габриела и Антъни са имали връзка в продължение на 2 години, като след първите шест месеца, периодът е бил кошмарен за жената. Тя е извадена за косата и блъскана на излизане от нощен клуб, където двамата са били заедно, но Антъни я е заподозрял, че говори с друг младеж. Удряна е същата вечер, а е била бременна.

Това се случва през юли 2022-ра, а месец по-късно момичето губи бебето.

През януари тази година тя е заведена от играча на преглед при лекари на Манчестър Юнайтед, но не им казва от какво са следите по нея. А те са били от побой, нанесен от футболиста пред очите на майка му и сестра му.

Малко по-късно бразилската звезда чупи нейния мобилен телефон, а през май тази година, когато тя вече се е прибрала в Бразилия и не живее с него в Манчестър, идват няколко телефонни обаждания с директна заплаха, че ще бъде убита, ако играчът разбере, че се вижда с друг мъж. Въпреки че двамата са се разделили.

Тогава идват и първите нейни контакти с полицията, защото страхът от разправа бил реален. Антъни все още имал сериозни връзки с момчета от ъндърграунда в Бразилия, включително такива с криминални досиета за притежаване на оръжия и нанасяне на побои.

На 28 май е поставена под наблюдение, а телефонът и се следи вече от полицията, за да се очаква ново обаждане на футболиста. Тя е приложила към официалната жалба снимки и медицински свидетелства след побоите. Започва разследване, като футболистът ще бъде призован за разпит.

Ударът отново е тежък за Юнайтед, който вече изживя кошмари с капитана си Хари Магуайър, арестуван и осъден на ваканцията му в Гърция преди 3 години за побой в бар и оказване на съпротива срещу местни полицаи.

След това дойде случаят "Мейсън Гринууд", обвинен в домашно насилие от приятелката му, изхвърлен от клуба и не играл и тренирал от октомври 2021-ва, въпреки че е един от големите таланти на английския футбол. Той бе оправдан преди два месеца, но Юнайтед отказва да го върне в състава си заради лошата репутация, която целият съдебен процес и случаят лепнаха на клуба.