Делото срещу защитника на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Хари Магуайър започна днес в Гърция. Бранителят, който носи и лентата при "червените дяволи", изкара 48 часа в ареста на остров Сирос, недалеч от Миконос.

В петък Магуайър и негови приятели бяха арестувани, след като участваха в сбиване пред нощен клуб, а сред обвиненията са и удари срещу униформени полицаи. Както и опит за подкуп, който най-скъпият бранител в историята на футбола предложил, за да бъде освободен.

В първите часове на делото днес, защитата пледира следните тези:

- Сестрата на Хари - Дейзи, е упоена от неизвестни албански мъже, които инжектирали на момичето някаква субстанция и тя припаднала.

Съвзела се е и настава скандал, а при него други британски туристи, извън групата на Магуайър и неговата компания, атакуват Дейзи с бутилка и нанасят прорезна рана на ръката.

- При ареста, в участъка Магуайър е ритнат в крака от полицай, който му казва: "Кариерата ти на футболист е дотук".

Защитата пледира "невинен" по всички обвинения.

Снимка: AP/БТА

Обвинението обаче има следните виждания за случилото се:

- Хари е един от тримата мъже, които са нанесли удари с юмруци и ритници на двама полицаи. На единия е оказана спешна помощ. Това бе потвърдено от свидетел - друг полицай.

- Магуайър е предложил "много пари" в участъка на полицейския служител, който е регистрирал задържането. "Аз съм капитан на Манчестър Юнайтед и съм богат. Пуснете ни и ще ви дам много пари", били думите на футболиста.

- Тримата са оказали съпротива при опита за задържане и са опитали да избягат с ван, който е бил паркиран наблизо.

Оказва се, че няма нито един запис от охранителна камера. Има само едно видео, снимано от петдесетина метра, от друг турист в близко заведение. На него не се вижда почти нищо, а и човекът е спрял да снима секунди, преди да се разгори втората случка, когато тримата англичани - според обвинението - са атакували полицаи.

Самият Магуайър не е в Гърция, бе пуснат под гаранция и се прибра в Манчестър, за да започне предсезонна подготовка. Представляват го трима адвокати - двама от Атина и един британец, пратен от клуба му.

Снимка: AP/БТА