Една от най-големите несправедливости в световния футбол от последните години е на път да бъде разрешена с щастлив край. Роберт Левандовски ще получи полагащата му се "Златна топка" за най-добър играч за 2020 година. Или поне така твърди испанското издание Sport.

Както е ясно, преди 4 години класация за най-престижното отличие в света на футбола нямаше, а причината бе пандемията от COVID. Най-потърпевш от това бе Левандовски, който бе абсолютен фаворит да спечели "Златната топка".

Полякът заби 55 гола в 47 мача и спечели требъл с Байерн Мюнхен, но организаторите изненадващо обявиха, че годината се обявява за нулева. Сега, 4 години по-късно, от ФИФА и списание "Франс Футбол" явно са решили да поправят несправедливостта.

Потърсен за коментар, Левандовски даде да се разбере, че е съгласен на подобен ход, дори и с толкова голямо закъснение.

"Не се чувствам обиден, дори напротив. Това е признание за постиженията ми. Ако наистина организаторите имат подобни намерения, разбира се, че ще се съглася да получа "Златната топка", обяви полякът

Нападателят не спечели и през 2021 година за сметка на Лионел Меси, което доведе до конфликт между двамата след речта на Меси, в която на награждаването той каза лично на Левандовски, че се надява ФИФА да поправи несправедливостта и да му връчи отличието.