Манчестър Юнайтед върна в играта сър Алекс Фъргюсън, който от 9 години има почетни и представителни функции, след като се оттегли от поста мениджър.

Легендарният 80-годишен шотландец е новият "съветник с особено големи правомощия" на Ричард Арнолд, изпълнителния директор на клуба. Решението идва, след като Юнайтед продължава да се лута в търсене на връщането на славните години - без титла от 9 сезона, без купа от 5, с пет различни мениджъри за периода след Фъргюсън...

Арнолд е определил състав на "консултантска група", с която ще работи отблизо за взимането на важните решения.

В нея, освен всесилния дълги години на "Олд Трафорд" сър Алекс, влизат легендарният капитан Брайън Робсън, директорът по футболните въпроси Джон Мърто и Дейвид Гил, близък на Фъргюсън и дългогодишен изпълнителен директор в най-успешните години на клуба.

Сър Алекс бе на срещата в сряда, на която се опита да разубеди Кристиано Роналдо в неговото желание да си тръгне. Засега - неуспешно.

Португалецът ясно е заявил, че иска да бъде освободен от договора му и да направи свободен трансфер.

Не е ясно обаче къде - клубовете, които могат да си го позволят стават все по-малко, а и изискването да е в Шампионската лига не улеснява нещата.