Говорител на Роман Абрамович отрече информациите, че руският олигарх си иска 1,6 милиарда паунда, които е инвестирал в Челси под формата на заем.

Преди дни медиите на Острова информираха, че Абрамович си иска тези пари, което щеше да е огромна пречка за продажбата на действащия европейски клубен шампион.

В момента Челси се намира в изключително сложна ситуация заради наложените на Роман Абрамович санкции от британското правителство. Клубът разполага с временен лиценз до 31 май, а ако до тази дата не бъде осъществена продажба на клуба, той може да влезе в администрация и да се прости с професионалния си статут.

Ако Абрамович поиска този заем това може да бъде сериозна пречка за продажбата, защото първо купувачът може и да не пожелае да плати, а и руският олигарх все още не може да генерира приходи на теротирята на Великобритания.

Говорителят на бизнесмена обаче увери, че Абрамович съдейства за продажбата на Челси и няма намерение да прави никакви спънки.

Той все още дърци всеки цент от продажбата да отиде за благотворителност, като почти цялата сума ще бъде насочена за подпомагане на Украйна и бежанците от страната.

Към момента две кандидатури продължават да са най-сериозните кандидати за Челси, като се очаква в близките дни да има развитие по случая.

Единият кандидат е най-богатият британец сър Джим Ратклиф, който дори е имал среща с феновете на "сините". Другият кандидат е америакнскяит консорциум, зад който стои Тод Бьоли.