Адресът на вилата, в която Мохамед Салах отдъхва със семейството си в родния Египет след Мондиала, изтече в социалните мрежи.

Звездата се отказа от скъпи хотелски комплекси и нае вила в покрайнините на Кайро, но при едно от плащанията, собственикът на имението неволно допуснал грешката да позволи адресът да се появи във фейсбук.

Час по-късно пред вилата се събраха хиляди египтяни, които скандираха името на Салах. Автомобили надувадаха клаксони и опитваха да намерят място за паркиране.

Снимки: Facebook

В цялата лудница бяха повикани няколко полицаи, за да бъде предотвратен инцидент, но, изненадващо, националното футболно богатство сам излезе и започна да раздава автографи. Салах е останал на улицата пред вилата около десетина минути, пишат египетските медии.

Неговата популярност в страната е огромна, като той дори бе посочен в близо 1 милион бюлетини на президентските избори тази година.

Нападателят на "Ливърпул" се контузи във финала на Шампионската лига срещу "Реал" (1:3) и пропусна първия мач на Египет на Мондиал 2018 срещу Уругвай (0:1). Завърна се за другите два, в които вкара голове, но страната му записа три поражения.