Адвокатът на Мишел Платини разпространи официално съобщение след днешната новина за ареста на легендата.

По-рано през деня медиите по света гръмнаха, че бившият президент на УЕФА е задържан в полицейско управление в Париж, като резултат от четиригодишното разследване за корупция срещу него и други ръководни футболни кадри.

"След като беше изслушан в съда по същите теми преди година, днес Мишел Платини се яви, за да отговаря на въпроси под задължителните условия на наблюдение - казва се в съобщението на адвоката Уилям Бурдон. - Това се налага по технически причини. По никакъв начин това не е арест. Това е изслушване в контекста на желанията на разследващите органи. То засяга всички лица, които са привикани по случая и не могат да заобиколят тази процедура.

Мистър Платини ясно и точно отговаря на всички въпроси, включително на тези за определянето на домакина и на Евро 2016. Той е представил всички необходими обяснения и аргументи на разследващите органи.

Той няма какво да крие или от какво да се притеснява, като твърди, че е напълно чужд на факти, които са били извън неговата компетенция и контрол. Мистър Платини е напълно уверен в това, което предстои да се случи по казуса."

Същевременно френските медии също са уверени, но в друго - че легендарният играч е в участъка вече близо 6 часа и не е излизал от него. Онлайн издания поставиха камери за видеоследене със стрийм, насочени към входа на управлението. А пред полицейската сграда в Париж има десетки репортери, които чакат информация по случая.