Адвокатът на суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо - Питър Кристиансен, излезе с декларация, в която отрича обвиненията срещу изнасилване на американката Катрин Майорга в Лас Вегас през 2009 година.

В изявлението се споменава, че документите, за които се твърди, че включват признания на Роналдо за деянието, са пълна измислица.

Според представителя на футболиста през 2015 г. много фирми в Европа, включително и юридически, са били атакувани от хакер, който е откраднал техните електронни данни. Той се е опитал да продаде тази информация, като "Щпигел" публикувала някои от откраднатите документи, големи части от които били променени и/или напълно изфабрикувани.

Уточнява се, че Роналдо остава зад позицията си, че случилото се в Лас Вегас през 2009 година е в резултат на взаимно съгласие.

"Кристиано Роналдо не отрича да се е съгласявал на споразумение, но причините, които са довели до това, са най-малкото изкривени. Споразумението по никакъв начин не е признание за вина.

Това, което се случи, е просто, че Кристиано Роналдо последва съветите на неговите съветници, за да сложи край на недопустимите обвинения по негов адрес и да избегне опити като този, на който сме свидетели, целящ да унищожи репутация, изградена върху много работа, спортни качества и правилно отношение", се казва още в декларацията.