"Ливърпул" е на път да изгради нещо специално - около това се обединиха Стивън Джерард, Франк Лампард и Рио Фърдинанд, изгледали реванша в Рим срещу "Рома" (2:4) като анализатори в студиото на BT Sport. Водещият Гари Линекер също заяви своето мнение:

"С тези играчи, някои от които бяха напълно неизвестни преди да дойдат на "Анфийлд", достигането на финал е страхотно постижение. И може да се окаже, че това е гръбнакът на един силен нов ливърпулски отбор."

Играчите показаха плакат в подкрепа на фена Шон Кокс, който е в кома след атака на ултраси на "Рома" преди първия полуфинал. Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Стивън Джерард, сам вдигал купата с "Ливърпул" (2005 г.), и губил още един финал (2007 г.), анализира:

"Емоциите са големи, видяхме го по лицата на играчите. Този мениджър ги кара да летят по терена, като това може да е началото на нещо наистина специално за клуба. Мисля, че виждаме началото на такъв процес."

Бившият защитник и капитан на "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд хвърли поглед и към предстоящия финал срещу "Реал":

"Мадрид ще е фаворит, разбира се. Но те трябва да знаят, че ги чака много тежък мач. Този отбор на "Ливърпул" вярва, че може да победи всеки."

Най-любопитно бе мнението на Анди Робъртсън, левият бранител на отбора-победител, още край терена на "Олимпико":

"Невероятно! Преди 12 месеца аз бях разбит, защото отпаднах с "Хъл" от Висшата лига. Сега ме чака финал в Шампионската лига. Тази вечер имахме много трудни моменти, най-вече в последните десет минути, преди това всичко бе под контрол. Мисля просто да се насладя на Киев, мачът ще е страхотен срещу "Реал". Те ще са фаворити, но това е идеално за нас."

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images