Англия блокира напускането на страната за 1254 хулигани с досиета.

В рамките на последния месец те са издирени и паспортите им са отнети до завършването на Световното първенство. Страната от десетилетие взима много сериозни мерки за изчистването на проблемните елементи в многохилядната си агитка, която следва отбора навсякъде.

Английските хулигани направиха страхотни безредици и побоища за последен път през 2006 г. в Германия на Мондиала, а след това контролът над тях стана доста по-добър. Преди две години на Евро 2016 сцените на насилие отново бяха с тяхно участие, но този път - в ролята не на агресори, а на нападани от руснаци и поляци.

Външно министерство на Великобритания обяви, че освен "закотвените" в страната 1254 човека, още 58 се чака да бъдат намерени и спрени от пътуване извън Острова. Работи се в координация с Европейските и руските власти, за да не бъдат допускани в страната-домакин, ако успеят евентуално да прекосят Ламанша.

Английските власти подозират, че още около 300 хулигани на отбори, предимно от малки градове и долните дивизии, ще стигнат до Русия. Те не са регистрирани като такива официално.

Общо над 20 000 англичани се очакват по стадионите за Мондиала.