Говорителят на Световната антидопингова агенция (WADA) потвърди пред руското издание "Sport Express" информацията, която бе публикувана в събота от британския вестник "Daily Telegraph", че е започнато разследване за предполагаема употреба на допинг от страна на руския национал и футболист на Валенсия Денис Черишев.

"Случаят на Черишев понастоящем се разследван от испанската антидопингова агенция. Тя информира WADA за резултатите от направените изследвания", коментира говорителят на Световната антидопингова агенция Маги Дюранд пред "Sport Express".

В Испания разследват играча след изявления на баща му Дмитрий, който разкри, че Денис е инжектиран с хормон на растежа , за да се възстанови от травма.

От местната федерация все още проверяват случая, като според самия Черишев става дума за използването на вещества, които не са забранени.

Използването на хормони на растежа по медицински причини не е класифициран като допинг, но ако се докаже, че не съществува медицинска обосновка, играчът може да отнесе наказание и да му бъдат спрени състезателните права за четири години.

Снимка: Getty Images