Уейн Рууни тепърва прохожда в треньорския занаят, но е готов на всичко, за да се сдобие с нужната информация, свързана с евентуалните нови попълнения на Ди Си Юнайтед. 37-годишната английска легенда застана начело на американския отбор през миналото лято, след като преди това прекара малко повече от година и половина като мениджър на Дарби Каунти в родината си.

В едно от последните си интервюта бившият голмайстор №1 на Англия призна, че използва за проучване на трансферните си цели култовата поредица Football Manager. Компютърната игра се слави с изключителната си база данни за играчи от какви ли не шампионати, а Уаза заяви, че клубното ръководство е постигнало разбирателство с разработчиците на играта.

"Гледаме много играчи в Южна Америка и имаме сделка с Football Manager - ние ги рекламираме, а те ни дават достъп до своите скаути, става дума за 11 или 12 души, които са на различни места по целия свят и помагат на разработчиците да създават играта. Жозе Моуриньо правеше нещо подобно в миналото", споделя Рууни.

Откакто англичанинът е начело на Ди Си, във Вашингтон са пристингали над десетима нови футболисти. В момента Юнайтед е девети в Източната конференция на Мейджър Лийг Сокър и все още има шанс за директно класиране за плейофите.

Наскоро хит в социалните мрежи се превърна Уил Стил. Младият треньор на френския елитен Реймс заяви, че се е запалил по треньорството именно посредством играта, а също така продължава да я използва за конкретни данни.

Преди години пък Роберто Фирмино се озова в Хофенхайм именно благодарение на помощта на хитовата поредица.