Английският национал Аарън Рамсдейл, който е титулярен вратар на Арсенал, открито се обяви срещу хомофобията във футбола. Причина за това е брат му, който не крие, че е гей, а според Рамсдейл омразата няма място по стадионите и всички трябва да се чувстват добре дошли.

"Искам играта, която обичам, да бъде приветливо и спокойно място за всички. Искам брат ми Оли, както и всеки един човек, без значение от сексуалност, раса или религия, да може да идва на мачове без да се страхува, че ще бъде обиждан и няма да бъде приет толерантно", написа Рамсдейл в материал за специализираното издание The Players' Tribune.

През миналия месец фен на Фулъм получи забрана да посещава мачове за срок от три години, след като се призна за виновен в хомофобски викове на стадиона.

Уулвърхемптън пък получи глоба от 100 000 паунда заради подобно отношение от феновете си.

"През годините съм си мълчал прекалено много пъти, когато съм чувал подобни подвиквания. Брат ми вероятно е правил същото, мислейки, че ще улесни моя живот. Всичко това приключва днес", категоричен е Рамсдейл, който подписа нов договор с "артилеристите' наскоро.

25-годишният страж пази за Арсенал от 2021 година, когато премина в Лондон от Шефийлд Юнайтед.

Той има 3 мача за националния тим на Англия и бе част от състава за Мондиал 2022 в Катар.