Англия остана временно без пълноценна дясна ръка на селекционера си Гарет Саутгейт, който получи нелепа травма в подготовката на отбора за втория мач на Мондиал 2018.

Треньорът правил редовния си крос край базата на "трите лъва" в Репино, когато е паднал и получил травмата. В близка болница е установено, че има извадено рамо и трябва да изкара 20-ина дни с шина на дясната ръка.

Именно така се появи в сряда следобед на срещата с отбора, на която бе анализиран съперника на англичаните в неделния мач.

Снимка: Facebook

Разбира се, Саутгейт трябваше да изтърпи лавина от майтапи.

"Може ли един автограф, шефе", провикна се Ерик Дайър, а треньорът се разсмя, защото ръката му за момента е напълно обездвижена.

"Няма да има вече радости като срещу Тунис", нахили се и капитанът Хари Кейн, който избъзика селекционера за бурно отпразнувания победен гол в понеделник. Тогава, след 2:1 над африканците, Саутгейт вилня край тъчлинията в еуфория.

"Май не бива да празнувам повече головете ни толкова емоционално, може и тогава да съм разместил нещо в рамото", шегуваше се самият треньор.

Куриозно, преди 4 години на Световното първенство в Бразилия, физиотерапевтът на Англия Гари Люин си счупи глезена, празнувайки бурно изравнителния гол на Даниел Стъридж срещу Италия в първия мач от турнира.