Бразилската звезда на Манчестър Юнайтед Антони за първи път коментира публично скандала, в който бе забъркан. Нападателят бе категоричен, че не се страхува за бъдещето си на "Олд Трафорд", тъй като не е извършил нищо нередно.

Крилото е обвинен от общо три жени в домашно насилие, като първата, която даде гласност на своите твърдения бе Габриела Кавалин, която заявява, че е била нападната четири пъти. Впоследствие още две жени - Райса де Фрейтас и Ингрид Лана също се оплакаха публично.

Националният тим на Бразилия отстрани в понеделник Антони от тима, но "червените дяволи" продължават да се въздържат от подобни действия, тъй като изчакват резултатите от полицейското разследване в Манчестър и Сао Пауло.

Самият Антони коментира през сълзи случая от последните дни пред бразилската телевизия "Primeiro Impacto".

"Никога не съм подкрепял насилието срещу жени. Това е напълно погрешно, 100% погрешно. Имам майка, сестра и никога не бих искал това да им се случи. Да ударя жена е нещо, което не ми минава през ума. Знам, че истината ще излезе наяве и ще се покаже. Знам, че има много хора, които ме обвиняват, но истината излиза наяве. Тя каза много фалшиви неща. Бразилия да ме изключи от състава си?

Беше трудно - чувствах се много зле, защото се случи нещо, което не беше вярно. Никога не съм я докосвал. Никога няма да ударя човек с глава. 100% съм сигурен, че никога не съм докосвал жена — и ще изляза с доказателства. Хората ще видят истината. Сигурен съм, че никога не съм упражнявал физическо насилие", отрече крилото на "червените дяволи".