Аржентинският клуб Велес Сарсфийлд оповести новината, че прекратява с незабавен ефект договорите на четирима от своите футболисти.

И така реално потвърди информациите от тази нощ българско време, които разпространиха по света за арест на играчи от водещ отбор в страната.

Сега вече новините са официални и потвърдени от полицията в Буенос Айрес:

Играчите Карлос Себастиан Соса (вратар), Браян Куфре (защитник), Хосе Игнасио Флорентин (полузащитник) и Абиел Осорио (нападател) са арестувани по обвинение в глупово изнасилване.

За това е било оказано пълно съдействие от клуба им Велес, след като прокурор Мария Посе от Тукуман е издала заповед за арест.

Тукуман е на 1200 километра от столицата, но именно там са се случили събитията, донесли новините около четиримата футболисти. На 3 март Велес гостува на местния Атлетико, а след мача в хотела на отбора е била и 24-годишна спортна репортерка.

Тя е признала пред властите в града, че е пила алкохол в бара на хотела с един от играчите, а след това се е качила в стаята му. А вътре са били и останалите трима, за които тя не е знаела.

По нейните показания, тя е била принудена да прави секс с четиримата.

Въпросният играч, който се е качил в стаята си с момичето, е 37-годишният вратар Соса, който има и един мач за националния отбор на Уругвай. В момента е резерва в тима.

Той отрече напълно обвиненията и единствен от четиримата арестувани коментира ситуацията чрез адвоката си:

"Вярвам, че правосъдието ще си свърши работата. Не съм направил нищо нередно, не понасям насилието в каквато и да е форма."

Велес е начело в класирането в Аржентина с равни точки с шампиона Ривер Плейт. Клубът е десеткратен шампион на страната и носител на Копа Либертадорес от 1994-а, когато стана и световен клубен първенец.