Треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, е бил арестуван заедно със сина тази сутрин, написаха френските медии, преди новината да бъде потвърдена от главния прокурор на Ница.

56-годишният специалист и неговият син са били арестувани по повод появилите се преди няколко месеца обвинения в расизъм, като престоия Галтие да бъде разпитан по казуса.

Проблемите за него започнаха след разкрития на спортния директор на бившия му клуб Ница - Жулиен Фурние, че самият Галтие доста често е изразявал възмущението си от голямата бройка цветнокожи футболисти в състава.

Той също така се е възмущавал и от сериозната бройка цветнокожи посетители или такива изповядващи исляма по време на обяди и вечери със спортния директор Фурние в Ница.

Още при появата на тези разкрития, Галтие категорично отрече да има каквито и да е расистки възгледи, като той също така получи публичната подкрепа от страна на ПСЖ.

На Галтие и неговия син е наложена мярка за неотклонение за 24 часа, като в този период се очаква той да даде своите показания, като е възможно и предсточно освобождаване.

На фона на грозящите го обвинения за дискриминация на база раса и вероизповедание, Галтие по всяка вероятност ще загуби своята работа. В момента шефовете му в ПСЖ се опитват да разтрогнат договора с него, за да привлекат вече набелязания Луис Енрике на поста.

На практика на специалиста му е съобщено, че вече е ненужен, но разтрогване на договора все още няма.

Евентуално обвинение срещу Галтие може да се окаже чудесен повод за дисциплинарно уволнение без нуждата от плащане на компенсация.