Обвиненията към треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, продължават с пълна сила, като те не идват от Париж, поне не директно, а от бившия му клуб Ница.

Преди дни роденият в Марсилия специалист бе директно обвинен в расизъм и в това, че по време на престоя си в Ница се е оплаквал, че съставът му е пълен с цветнокожи и мюсюлмани,

Разкрития от бившия спортен директор на тима от Лазурния брях сочат, че на среща с борда по отношение на траснферната политика, Галтие е нарекъл играчите си сган.

Новата порция обвинения е свързана със свещения за мюсюлманите месец Рамазан, по време на който все повече футболисти решават да спазят традицията и да не консумират храна от изгрев до залез.

Естествено, че това е доста трудно начинание за един професионален спортист и много лекари са категорично против, но в крайна сметка всеки е свободен да изповядва религията си така, както намери за добре.

Кристог Галтие обаче не е бил на подобно мнение и директно е заявил на трима от играчите си, че ако постят по време на Рамазан, те просто няма да играят.

"Който не яде, няма да играе", са чули Амин Жуири, Жан-Клер Тодибо и Хишам Будауи пред целия състав, а това е предизвикало недоволството на всички играчи.

Изключително любопитно разкритие пък дойде от настоящия временен треньор на Ница - Дидие Дегар, който бе играч по времето на Галтие.

Дегар не попада в омразния за Галтие профил, защото нито е цветнокож, нито е мюсюлманин, но бившият играч сподели, че заради по-дългата си от обичайната брада, той е бил обект на открити подигравки от своя треньор.

По думите на Дегар, Галтие му е казвал, че с тази брада прилича на мюсюлманин, което е срмни и нелепо.

Кристоф Галтие отрече и тези обвинения, наричайки ги умишлена атака срещу него, а още преди дни от ПСЖ започнаха свое разследване по случая.