"Арсенал" привлече Бернд Лено, вратар на "Байер Леверкузен", като с това революцията на новия треньор Унай Емери продължава с пълна сила. Не е ясно какво ще е бъдещето на Петер Чех, след като германецът струва 22 милиона евро и категорично идва да бъде титуляр. В клуба е още и Давид Оспина, националният вратар на Колумбия.

В същото време обаче феновете на "Арсенал" са тъжни - една от символните фигури на клуба за новия век си тръгва.

Джак Уилшър, който е на 26 години и е част от "мебелировката" на гранда, откакто бе на 9, напуска като свободен агент, след като отказа да подпише предложения му контракт.

Той бе силно редуциран финансово и обвързан с бонуси за изиграни мачове - нещо като застраховка на клуба за постоянните контузии на халфа. Един от най-техничните британски играчи изигра само 197 мача за "Арсенал" за 11 сезона в първия тим, след като Арсен Венгер го пусна в дебюта му преди да навърши 16.

"Нямам никакъв избор, като причината не е в договора със силно намалени финансови условия - коментира Уилшър. - Исках да остана, но след разговор с мистър Емери разбрах, че шансовете ми да играя няма да са големи, а това е нещото, от което се нуждая на този етап от кариерата ми".