Еуфорията в аржентинския лагер бе факт след класирането на лице, но сякаш тя бе в умерена доза предвид факта, че голямата цел все още не е постигната.

Това признаха самите играчи, а и треньорът Лионел Скалони. Те отчетоха страхотната игра, убедителната победа над финалиста от миналия Мондиал, но и напомниха, че няма много време за излишни празненства.

Развълнуваният Лионел Скалони отчете, че вероятно всеки иска да е на негово място в момента и добави:

"Наслаждаваме се. Тази победа не само ни класира на финала, но и бе постигната над един много силен отбор. Направихме поредната крачка, но време за празненства няма.

Очаква ни най-важният мач. Не трябва да се вълннуваме прекалено, но ясно осъзнавам, че в момента всеки аржентинец ме гледа и иска да е на моето място. Колкото до Меси, за пореден път видяхте, че е №1 в света".

Самият Меси отдаде значимото на целия отбор. Той изтъкна, че всички в лагера на Аржентина са едно голямо семейство и на прага на втория си финал на Мондиал сподели:

"Много неща минават през главата ми. Видяхте този плам в очите на момчетата. С тези хора сме като семейство, още от началото на първенството преминахме през невероятни моменти. Започнахме със загуба, а вече сме на финал.

Наслаждаваме се, това е истината. Помолих за вярва в отбора и ето, че ще играем за титлата. Още веднъж ще го каза: Аржентина е на финал".

Интересно мнение сподели друг от най-опитните в аржентинския състав - Николас Отаменди.

"Силни сме като отбор. Меси е велик, най-добрият в света, но тук сме 26 воини. Всеки е готов да се сражава за другия и го прави. На финал сме, но целта е титлата, мислим само за нея".

Снимка: Getty Images