Старши треньорът на Етър (Велико Търново) Красимир Балъков намекна, че може да напусне футболния клуб след края на сезона.

Балъков заяви, че нарочена пресконференция, че от лятото със сигурност няма да бъде повече главен мениджър на "виолетовите", а ако остане на стадион "Ивайло", той ще заема поста единствено на наставник на представителния отбор.

"Моето решение е от следващата година да не поемам тези функции "две в едно" - мениджър на клуба и треньор. Съобщил съм това мое решение на Управителния съвет, коментирали сме го и сме на мнение, че това е ненужно в сегашното състояние на клуба и не носи никакъв ефект. Опитал съм по всякакви начини да докарам средства. Строшил съм енергия, време и всичко, но всъщност ефектът е много малък. Затова няма да бъда главен мениджър", каза Балъков.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/36941-54403/023100

"Говорили сме с ръководството. Има много неща, които трябва да се коригират и да се поправят, за да остана в Етър, разбира се, ако не получа предложение от някой голям клуб. За това сме се разбрали. Така че, времето до края на първенството ще покаже дали ще остана и като треньор", допълни той.

Бившият национал поиска държавата да помогне повече на Етър.

"Искам да насоча вниманието и на държавата към Етър. Като погледна всички отбори в Първа лига, всички си имат финансиране отнякъде, а ние сме останали като сираци. Мисля, че е време държавата да направи нещо и за нас. Освен че ни направи осветление и терена, за мен това е прекалено малко", каза още той.

Балъков призова и Община Велико Търново да осигури по-голямо финансиране на местния футбол и допълни, че е инвестирал над 150 хиляди лева лични средства в Етър.