"Барса" се готви да нанесе голям удар на трансферния пазар, а и по и без това мрачния и угрижен Жозе Моуриньо. 

Каталунците вече са задвижили операция "Пол Погба", като агентът на играча Мино Райола е в Англия и ще говори с "Манчестър Юнайтед" за трансфера.

Италианският суперагент има мисия да увери ръководството на "червените дяволи", че ще се върнат инвестираните в Погба 105 милиона евро, а ще са на печалба от сделката. Очаква се "Барселона" да предложи оферта от около 120 милиона за световния шампион с Франция.

Погба има хладни отношения с Моуриньо, като проблемите между двамата датират от средата на миналия сезон.

През лятото нещата не станаха по-добри, когато Жозе призова звездите си да съкратят ваканциите след Мондиала и да се включат рано в подготовката на клубния отбор. Погба бе един от тези, които не се отзоваха.

Каталунският в. "Мундо депортиво" пише в подробности как сделката изобщо не е мираж и е възможно да стане още тази седмица. Но има един проблем, който носи името "Ювентус".

Италианският гранд е готов да даде същата оферта, като тази на "Барса", и да се възползва от това, че Погба има слабост към бяло-черната фланелка, с която игра 4 сезона.

При всички положения трансфер на звездата в халфовата линия ще е огромен удар по "Юнайтед", който няма почти никакво време да замени най-добрия си футболист.

Трансферният прозорец за входящи сделки на английските отбори затваря на 9 август, четвъртък. След това продажби може да има, но не и покупки на играчи, тоест - ако се разделиш с голям ас, не можеш вече да го замениш и да похарчиш парите, спечелени от него.

За тимовете от другите големи европейски лиги обаче пазарът е отворен до края на месеца, като изключението е Италия (18 август). Това означава, че "Барса" и "Юве" могат да дебнат и да се надхитрят за Погба още 12 дни, след което "старата госпожа" излиза от играта.

Нищо чудно каталунците да атакуват трансфер на Погба на 19 август, когато ще са сами в "преследването" му.