Клубните легенди на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан и Хасан Салихамиджич бяха освободени от ръководните си постове веднага след спечелването на титлата в Бундеслигата. Кан бе в ролята на изпълнителен директор, докато Салихамиджич също бе директор, но отговорностите му бяха свързани изцяло със спортно-техническата част.

Бившият национален вратар на Германия бе назначен на поста през 2021 година, наследявайки друга огромна за баварците фигура - Карл-Хайнц Румениге. Босненецът пък бе спортен директор на клуба от 2017 година.

Кан не бе на стадиона в Кьолн, където Байерн гостува в последния кръг. Дългогодишният страж на отбора използва профила си в Twitter, за да поздрави футболистите за шампионския триумф и заяви, че е искал да празнува с тях, но клубното ръководство му е забранило. Официалната версия за отсъствието му бе, че е болен от грип.

Реално раздялата с двамата не е изненадваща, защото извън спечелването на Бундеслигата, сезонът на Байерн категорично е провал. Тимът бе елиминиран както в турнира за Купата на Германия, така и в Шампионската лига.

В края на месец март пък Юлиан Нагелсман бе освободен от тренорския пост, а вместо него бе назначен Томас Тухел.

Кан и Салихамиджич бяха съотборници в Байерн в период от 1998 до 2007 година.