Въпреки че до старта на световното остават едва 3 дни, сред основните теми в света на футбола продължава да е чутовният скандал между Кристиано Роналдо и ръководството на Манчестър Юнайтед.

Огромната част от бившите и настоящи съотборници на португалеца осъдиха атаката му по ръководството, но има и такива, които го подкрепят.

Според "Сън", бившият английски национал Дейвид Бекъм е застанал на страната на Кристиано и е нарекъл "неуважително" отношението на "червените дяволи". Той останал недоволен и от някои бивши играчи на Манчестър Юнайтед, които публично критикуваха Кристиано.

Ако Роналдо напусне "червените" Бекъм е готов да покани играча в своя клуб - американския Интер Маями. По този начин 5-кратният носител на "Златната топка", който през лятото не успя да си намери нов отбор, ще премине в армията европейски играчи в МЛС.

Припомняме, че португалецът предизвика скандал с интервю, в което се изказа неласкаво за ръководството и треньорския щаб на Манчестър Юнайтед, а също така постави под въпрос правилността на политиката на клуба.

Този материал предизвика значителен резонанс сред футболната общност, като се очаква каква ще е санкцията за играча. Говори се за глоба в размер на 1 милион паунда, както и сигурна раздяла през зимната пауза.