Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов гостува в подкаста "Код Спорт" и говори за предстоящия конгрес, неговото местоположение и детайлите около битката за това кой ще ръководи футбола ни.

Звездата на българския футбол и голмайстор №1 на националния отбор изрази съжалението си от състоянието, в което се намира играта у нас, по неговите думи - заради управлението на сегашното ръководство.

Бербатов за първи път от години коментира темата с оттеглянето си от националния отбор, която предизвика много коментари.

"Оттеглих се от националния отбор, защото съм видял накъде отиват нещата и години по-късно сме в тази ситуация, в която футболът ни е отишъл в канавката.

Ние ще спечелим битката и ако мога да се реванширам по този начин на тези, които все още мислят, че решението ми е било неправилно, ще го направя.

Нашата битка е тригодишна вече", коментира Бербатов.

Двукратният шампион на Висшата лига заяви, че ръководителите на футбола ни в момента не осъзнават колко пречат на играта у нас.

Деветката разкри повече за обиколките си из страната и кампанията си преди конгреса, за това как селектира хората в общността около себе си, и още.

Целият разговор с Димитър Бербатов можете да видите във видеото от подкаста "Код Спорт", а там ще чуете и подробности от времето му сред суперзвездите на Юнайтед като Кристиано Роналдо и Уейн Рууни.