Димитър Бербатов ще подкрепи протеств срещу Борислав Михайлов и настоящите управниците на Българския футболен съюз.

В ефира на БНТ той разкри, че ще отиде в Бояна, където фенове на ЦСКА ще правят палатков лагер в знак на протест срещу футболната ни централа.

Още от вчера масово аматьорски клубове издигнаха плакати срещу Михайлов, а тази нощ на ключови места из цяла София се появиха транспаранти срещу дългогодишния президент на БФС.

"Цял живот опитвам нещата да са по моя начин. Сега опитвам да ги правя отново по моя начин с екипа ми. Опитвам да убедя хората, че пътят, който сме поели, е правилният. Ситуацията е абсурдна, тъжна и разочароваща. Никой не печели. Решили сме да се борим с всички законови мерки. Нещата трябваше да се случат по друг начин.

За мен казус няма. Конгресът трябваше да се проведе. Беше насрочено Общо събрание. Трябваше да се спази законът и клубовете направиха така, че да бъде спазен. Ако има противоречиви мнения, то сигурно е, защото хората не знаят какъв е уставът, но сега им го прочетох.

Затова футболът крета на това ниво, а ние водим промяна със себе си. Не ми беше приятно само някои клубове да са на Конгреса. Първото нещо, което ще направим, когато сме вписани в Търговския регистър, е да свикаме нов Конгрес, на който всички клубове да могат да присъстват - честен и прозрачен Конгрес, на който да изберат кой да ги представлява.

Клубовете, които присъстваха, бяха онези, които успяха в срок да изпратят документите си. Това беше така, защото хаусът беше пълен по причини, които вече казах - БФС правеше всичко възможно този Конгрес да не се състои и да обърка клубовете. Звъняха ни, питаха какво трябва да направят. В малките срокове тези 76-80 клуба успяха да си подадат документите. Затова беше и такава бройката. Исках залата да е пълна.

Аз не се плаша от нов Конгрес и той трябва да се състои, но да бъде честен и прозрачен. Не като предходния, при който просто се обяви победител и това е.

Поканени сме на протестите и разбира се, че аз ще подкрепя такова нещо. Става дума за неправомерно наказание на футболни клубове. Все повече клубове искат да изразят своето право на глас или с протест по време на мач, или с излизане на улицата. Това показва солидарността им към техните братя - клубове. Солидарността е най-важното при малките клубове. Важното е да покажат подкрепа към по-малките си братя.

Подкрепяме тези протести, но не ги организираме ние. Разбира се, че ще кажа "Да" с вас съм. Ще отидем в Бояна на палатковия лагер. Ние по принцип трябва да отидем там, защото сме избрани за ново ръководство на БФС. Мисля, че вписването ни в търговския регистър е правилното нещо, което трябва ад се случи. Изходът от цялото нещо е един обединителен Конгрес, на който да стане ясно веднъж завинаги кой е победител. Знаем, че клубовете ще бъдат върнати обратно и битката, която сме повели, не може да ме уплаши. Цялата футболна общественост е на страната на промяната".