Димитър Бербатов даде обширно интервю пред английския гигант Sky Sports, в което говори най-вече за проблемите в българския футбол и за желанието си да стане президент на футболния ни съюз.

Екип от Албиона е пътувал до България, за да се срещне с Бербо по време на двубоя между женските национални отбори на страната ни и Германия, завършил при резултат 0:8 в Пловдив.

"За съжаленеи сме далеч от това, което трябва да бъдем и посещаемостта не беше добра. Особено на фона на това, че някои от най-посетени мачове в света в последната година са от женския футбол, а сега имаше около 100 души. Дойдоха на мача, защото исках да видя как националките ни могат да се мерят с едни от най-добрите", коментира голмайстор №1 в историята на националния ни тим.

Бербо дели върха с Христо Бонев - Зума, като и двамата имат по 48 гола за България.

"В един момент в живота си стигаш до момент, в който осъзнаваш, че трябва да направиш крачка напред. Считам го за дълг към себе си и към българския народ. Сега ежедневието ми се състои в това да обикалям страната, да се срещам с хора и да откривам проблемите и това как могат да бъдат коригирани. Промяната е тук и е необходима", продължава бившият играч на Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Кандидатът за президентския пост в БФС не остана безразличен към расисткия скандал по време на домакинството с Англия през 2019 година, определяйки го като повратна точка в мотивацията му за промяна.

"Нищо не бе направено след това, за да се вземат поуки. Никой не работи за разрешаването на този проблем, който е основен. Всички се почувствахме засрамени и отвратени, че се случва нещо такова. Беше напълно заслужено, че президентът на футболния съюз подаде оставка след това. Но като по чудо се върна година и половина по-късно, сякаш нищо не се е случило. Все едно е бил на почивка", каза Бербатов по адрес на Борислав Михайлов и действията му.

"Футболната общност стои зад нас на 100%, защото вижда в нас новото начало. Времето за промяна отдавна е дошло. Това трябва да се случи", обобщи някогашния голмайстор на Висшата лига.

Гари Невил, бившият му съотборник в Юнайтед, също разказва на Sky Sports, че Бербо му е разяснил плановете си и желанието си да донесе промяна в българския футбол, реформирайки го.

"Моят дълг е тук и трябва да го изпълня, защото го дължа на българския футбол. Още преди години казах, че един ден ще се върна и ще се опитам да оправя ситуацията. Този ден е тук. Ще се опитам да го направя и в крайна сметка ще успея. Това е мое задължение", завършва той.