ЦСКА 1948 ще бъде на върха и след този кръг в родната Първа лига след очакван успех срещу последния в таблицата - Спартак (Варна).

Домакинстващия в Бистрица тим на ЦСКА 1948 спечели мача с 2:0, като нямаше особени трудности в задачата си срещу варненския опонент, който има скромните пет точки в актива си.

ЦСКА 1948 реши мача с две попадения още през първата част, като в крайна сметка цифровото изражение на победата можеше да е далеч по-убедително.

Но и това се оказа достатъчно за ЦСКА 1948 да си върне загубената вчера първа позиция, като вече има 30 точки и ще посрещне и следващия 15-и кръг като лидер.

Разбира се, не трябва да забравяме, че ЦСКА 1948 има повече изиграни мачове от Лудогорец, ЦСКА и Левски, след които лидерът в шампионата може и да е различен, но на този етап той се намира в Бистрица.

След по-спокойно начало на мача, ЦСКА 1948 постепенно запона да атакува по-смело, а логичното се случи в 34-ата минута, когато Евгений Сердюк вкара дебютния си гол за тима.

Закупеният от Черно море украинец се разписа с глава след изсипана топка от страна на Георги Русев.

Минути по-късно ЦСКА 1948 удари за втори път, като този път оставеният сам в наказателното поле Парвиз Умарбаев вкара за 2:0 и сякаш реши всичко в мача.

През втората част ЦСКА 1948 имаше още няколко добри шанса, но и домакините намалиха значително темпото, доигравайки лесно спечеления двубой.