Българският футболен съюз официално потвърди решението си, че провеждането на конгрес на 18 март се отменя.

Именно това бе датата, на която трябваше да се проведе вече на два пъти отмененият конгрес за избор на нов президент и Изпълком на футболната ни централа.

В първите два случая той бе отменен заради пандемията, а този път провеждането му се отлага заради все още течащите съдебни спорове, възникнали след проведения извънреден конгрес на 12 октомври 2021 г.

Тогава инициираната от Димитър Бербатов и екипа му подписка сториха нужното да има извънреден конгрес, който обаче бе спечелен от досегашното ръководство в лицето на Борислав Михайлов.

Резултатът от този конгрес, както и предполагаеми манипулации в провеждането му станаха причина Бербатов и неговият екип да се обърнат към съда, който обаче все още не е излязъл с решение. Именно с този предтекст Изпълкома отново отмени редовния конгрес.

Причината БФС да потвърди отново решението си е, че вчера самият Димитър Бербатов обяви, че на 18 март конгрес трябва да има, а той и екипът му ще бъдат в НДК.

Днес дори фенове на ЦСКА призоваха за обединение на привържениците на всички клубове, които в петък да отидат пред НДК, показвайки своята позииция срещу сегашното ръководство на футбола ни.

Именно заради това БФС написа:

"Българският футболен съюз още веднъж публично и официално информира футболните клубове - членове на БФС, че с решение на Изпълнителния комитет от 1 март 2022 г., провеждането на Общо събрание на БФС на 18 март 2022 г., е отменено.

Причините са в редицата съдебни спорове относно конгреса на 12.10.2021 г., по които не е постановено окончателно решение.

Въз основа на горното решение на ИК, не е откривана предвидената в Устава процедура по избор на делегати на футболните клубове - членове на БФС, и тяхното регистриране във федерацията.

Призоваваме футболните клубове да не се поддават на манипулативни внушения за провеждане на "конгрес" на 18 март 2022 г."