Апелативната комисия на БФС уважи частично жалбата на ЦСКА.

Както е ясно, заради инцидентите от дербито срещу Лудогорец, което бе прекъснато заради хвърлени предмети, "армейците" бяха наказани с два домакински мача без публика, като единият вече мина - 5:1 с Ботев Враца.

Вторият - срещу Черно море, пък ще се играе пред фенове, но трябва да е извън София, решиха от БФС. По регламент - на минимум 50 километра от столицата, в посока към града на гостуващия отбор, в случая - Варна. Двубоят е в понеделник от 18 ч.

Като фаворит се сочи Велико Търново, а от ЦСКА увериха, че вече работят по въпроса и скоро ще има яснота къде ще приемат двубоя с "моряците".

Изпълнителният директор на клуба Филип Филипов също така бе категоричен, че решението не е справедливо и убива феърплея в борбата за титлата, но също така подчерта, че ако ЦСКА успее да спечели идните си 5 мача, ще стане шампион.

"Вече не вярвам във феърплея до края на първенството. Нашето желание беше да играем на Армията, където е нашият дом. Хубаво е, че ще има фенове, които ще ни подкрепят, но това наказание ни поставя в неравнопоставено положение с нашия конкурент. Тези два мача са прекалено строго наказание за това, което се случи на мача с Лудогорец. Трябва да осигурим стадион на поне 50 км от София.

До няколко часа ще имаме решение, защото трябва да се заемем с организацията на мача. На Армията винаги атмосферата е друга, макар че имаме рекордна серия на чужд терен. Всичко е в наши ръце. Имаме пет мача и ако ги спечелим, ставаме шампиони", каза Филип Филипов след заседанието на Апелативната комисия.