Вече бившият шеф на испанския футбол Луис Рубиалес даде първото си интервю, след като преди 2 дни хвърли оставка заради Целувкагейт.

Един от най-одумваните хора в света в последните седмици избра да направи това пред Пиърс Морган - журналист, известен като душеприказчик на спортни звезди в тежка ситуация, като именно той бе човекът, пред когото се изповяда Кристиано Роналдо, когато имаше проблеми в Манчестър Юнайтед.

Рубиалес продължи да настоява, че скандалът с целувката към Джени Ермосо след спечелване на световната титла е силно преувеличен. И подчерта, че би целунал и мъжки футболен национал, ако Испания спечели световната титла.

Подалият оставка началник говори и за още един срамен жест - при раграждаването той се хвана за мъжкото си достойнство, при това - пред краля на Испания Фелипе.

Рубиалес също така даде да се разбере, че е получил подкрепа в дните след раздухването на скандала и съжалява, че ситуацията е била преекспонирана до такива чудовищни размери.

Ето какво сподели скандалният футболен ексшеф:

"Намеренията ми към Джени Ермосо бяха благородни и 100% несексуални. Това беше момент на щастие, на сливане. Ситуацията се вади от контекста. Без съмнение щях да направя същото, ако мъжкият национален отбор беше спечелил Световната купа. Правил съм го, когато бях играч, и то за повече от две десети от секундата. Ясно е, че не съм бил прав и го казах от самото начало. Просто бяхме много развълнувани всички, това са нормални човешки емоции. Нямаше никакъв умисъл или сексуален подтекст, просто жест на признателност.

Колкото до другия срамен жест - от него се срамувам доста повече. Нямам оправдание. Просто във футбола има подобен израз на радост и той бе насочен към треньора на отбора, не към футболистките или официалните лица. Съжалявам, че се случи пред кралското семейство и поднасям извинения.

И отново за целувката - след мача Джени каза в интервю за радио, че целувката е била спонтанна и не изглеждаше никак засегната. След това се публикува и видеото от празненствата в автобуса, където е видно, че това се приема с шеги и забавление. И всичко те ме наричат на галено Преси, както ме наричат само най-близките ми приятели. Никога не съм оказвал натиск над нея или към други футболистки.

И изведнъж след това всичко бе извъртяно и раздухано до безкрайност. Безумно е! Това не е дебат за мъжете и жените, както бе представен от медии и различни организации. Знам истината и съм чист пред съвестта ми.

Отстраняването ми от ФИФА се случи светкавично и без да имам шанс да се защитя. Просто ме уведомиха и толкова. Без изслушване, без адвокат. Не смятам, че е справедливо. Тук не става въпрос за тежко криминално престъпление, прочетоха ми присъдата, без още да има процес. Аз не съм престъпник, моля ви. Погледнете лицето ми, аз съм добър човек, който беше обвинен в огромни грехове, без да съм ги извършил.

През цялото време семейството ми ме подкрепяше, дъщерите ми приеха тежко всичко, защото ме познават. Майка ми започна гладна стачка, тя е хипертоничка на 72 години. Трябваше да сложа край на цялата тази лудост, а единственият начин бе да подам оставка. Както и направих. Бях принуден", завърши емоционалната изповед на Рубиалес.

Снимка: Getty Images